Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Za službenog posjeta Republici Koreji, u ponedjeljak, 6. rujna 2010. godine, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković susreo se s predsjednikom hrvatsko-korejske skupine prijateljstva Nacionalne skupštine Republike Koreje Kwon S

Tom prigodom zahvalio je svojem domaćinu Kwon Sun-Taiku na njegovom osobnom doprinosu razvoju i unapređenju hrvatsko-korejskih odnosa

Tom prigodom zahvalio je svojem domaćinu Kwon Sun-Taiku na njegovom osobnom doprinosu razvoju i unapređenju hrvatsko-korejskih odnosa.

Ministar Jandroković ocijenio je parlamentarnu suradnju dviju zemlja vrlo dobrom, čemu u prilog ide i razvijanje odnosa unutar hrvatsko-korejske skupine prijateljstva u oba parlamenta.

Sugovornici su se složili kako izuzetno dobre političke odnose ne prate u dovoljnoj mjeri i gospodarski. S tim u vezi, ministar Jandroković pozvao je korejske ulagače koji svoj interes mogu pronaći u iznimnom geostrateškom položaju jadranskih luka - najbližoj vezi prema zemljama srednje Europe. Uz to, Republika Hrvatska pozdravlja i ulaganja u izgradnju i modernizaciju infrastrukturnih projekata.

Analizirajući gospodarsku suradnju, ministar Jandroković i predsjednik Kwon naglasili su potrebu njezina intenziviranja, osobito u području turističke djelatnosti i transporta. Obostrano je istaknuto zadovoljstvo konstantnim povećanjem broja korejskih turista koji posjećuju Hrvatsku, kao i, najavljenim za 18. rujna, prvim direktnim čarter letom iz Seoula za Hrvatsku.



Priopćenja