Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je u petak, 3. rujna 2010. godine Lamberta Zanniera, posebnog predstavnika Ujedinjenih naroda za Kosovo

Ministar Jandroković izvijestio je svojeg sugovornika o nedavnom susretu s ministrom za europske integracije Republike Kosovo Besimom Beqajem tijekom održavanja Strateškog foruma u Bledu, pri čemu je bilo riječi o odnosima Hrvatske i Kosova, te stanju u regiji

Ministar Jandroković izvijestio je svojeg sugovornika o nedavnom susretu s ministrom za europske integracije Republike Kosovo Besimom Beqajem tijekom održavanja Strateškog foruma u Bledu, pri čemu je bilo riječi o odnosima Hrvatske i Kosova, te stanju u regiji.

Ponovivši stav Republike Hrvatske o dosljednoj politici spram Kosova, od priznanja neovisnosti preko svjedočenja pred Međunarodnim sudom pravde, ministar Jandroković je istaknuo kako će Republika Hrvatska nastaviti kontinuitet politike prema Kosovu i u okviru Ujedinjenih naroda.

Sugovornici su se složili kako je nužno pronaći modalitete za uključivanje Republike Kosovo u regionalne inicijative, što bi uvelike doprinijelo stabilnosti i sigurnosti u regiji. U tom kontekstu, Republika Hrvatska spremna je aktivno nuditi stručnu pomoć pri jačanju kosovskih institucija koje se bave pitanjima europskih integracija. S tim u svezi pokrenut je postupak sklapanja sporazuma o suradnji u euroatlantskim integracijama.



Priopćenja