Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Na marginama Strateškog Foruma na Bledu, u Republici Sloveniji, u ponedjeljak, 30. kolovoza 2010. godine, ministar Gordan Jandroković održao je bilateralni susret s ministrom vanjskih poslova Republike Slovenije Samuelom Žbogarom

Ministri su izrazili obostrano zadovoljstvo redovitim susretima koji omogućuju direktnu razmjenu mišljenja o aktualnim bilateralnim temama i doprinose jačanju dobrosusjedskog dijaloga

Ministri su izrazili obostrano zadovoljstvo redovitim susretima koji omogućuju direktnu razmjenu mišljenja o aktualnim bilateralnim temama i doprinose jačanju dobrosusjedskog dijaloga. U tom kontekstu ministar Jandroković izrazio je zadovoljstvo i stupanjem na dužnost novoimenovanog veleposlanika Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj.

Ministri su dogovorili nastavak rada Mješovitog povjerenstva za otvorena pitanja između Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Isto tako, razgovarali su i o nastavku tzv. Brdo procesa, posebno u svjetlu predstojećeg sastanka ministara pravosuđa.

Bilo je riječi i o stanju u regiji, s posebnim osvrtom na Kosovo, te na Bosnu i Hercegovinu u okviru predstojećih izbora koji će se u Bosni i Hercegovini održati. Vezano uz regiju, ministri Jandroković i Žbogar istaknuli su obostrano želju da aktivnom ulogom i suradnjom doprinesu stabilizaciji stanja na jugoistoku Europe.



Priopćenja