Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u ponedjeljak, 26. srpnja 2010. godine, s glavnom ravnateljicom za Ameriku i Europu Ministarstva vanjskih poslova Republike Indonezije Retno Marsudi

Sastanku, koji je ujedno iskoristio za svoj oproštajni posjet, bio je nazočan i Mangasi Sihombing, veleposlanik Republike Indonezije akreditiran u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Budimpešti

Sastanku, koji je ujedno iskoristio za svoj oproštajni posjet, bio je nazočan i Mangasi Sihombing, veleposlanik Republike Indonezije akreditiran u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Budimpešti.

Ministar Jandroković upoznat je tom prigodom s namjerom otvaranja rezidentnog Veleposlanstva Republike Indonezije u Zagrebu do kraja ove godine. Sugovornici su se složili kako će to zasigurno dati nove impulse u jačanju bilateralnih odnosa između dviju zemalja.

To će ujedno biti i 50. veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj.

Na sastanku je također bilo govora o daljnjem razvoju gospodarske suradnje, a tijekom sutrašnjeg dana glavna ravnateljica Marsudi održat će političke konzultacije s državnim tajnikom za politička pitanja te ravnateljicom za izvaneuropsku bilateralnu suradnju Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.



Priopćenja