Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

PRIOPĆENJE 350/2010

Državni tajnik Božinović izvijestio je izraelskog gosta o tijeku hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom te potom objasnio

Državni tajnik Božinović izvijestio je izraelskog gosta o tijeku hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom te potom objasnio hrvatsko viđenje situacije u regiji. Naglasio je kako razvoj dobrosusjedskih odnosa predstavlja jedan od vanjskopolitičkih prioriteta hrvatske vlade i hrvatskog predsjednika dr. sc. Ive Josipovića, te da su posljedice te politike prepoznate u međunarodnoj zajednici.

Veleposlanik Avivi dodao je kako se raduje skorom hrvatskom ulasku u Europsku uniju. Sugovornici su razmijenili svoja viđenja globalnih političkih problema, s osobitim naglaskom na Bliski istok i mirovni proces. Državni tajnik Božinović ponovio je hrvatsku potporu pregovorima, a koji pod vodstvom američkog izaslanika Georgea Mitchella upravo traju, nadajući se da će se uspješno okončati i donijeti trajni mir. Državni tajnik Božinović interesirao se o sudbini izraelskog gosta Gilada Shalita, izraelskog vojnika koji je otet prije četiri godine, te izrazio nadu u njegovo skoro puštanje.

Priopćenja