Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Republike Hrvatske Dražen Margeta, koji nerezidentno pokriva Državu Katar, posjetio je u četvrtak, 15. srpnja 2010. godine, gradilište važnog cestovnog čvorišta u Dohi

Tom prigodom veleposlanika Margetu o projektu i dinamici izvođenja radova informirali su glavni direktor "Konstruktor Engineeringa" Mili Lapić, upravitelj projekta Boris Vuk i zamjenik glavnog direktora Davorin Jelavić

Tom prigodom veleposlanika Margetu o projektu i dinamici izvođenja radova informirali su glavni direktor "Konstruktor Engineeringa" Mili Lapić, upravitelj projekta Boris Vuk i zamjenik glavnog direktora Davorin Jelavić.

Važno gradsko prometno čvorište na 4 razine, od 2006. godine do danas, hrvatska tvrtka dovela je pred sam dovršetak. Predviđa se da će se održati planirani datum predaje prometnice na uporabu (kraj listopada 2010.).

Tvrtka "Konstruktor Engineering d.d." već je prepoznatom kvalitetom izvedbe ovog projekta, budući da su dijelovi prometnice već su pušteni u promet, stekla dobre preduvjete za uspješno sudjelovanje na natječajima za dobivanje drugih infrastrukturnih projekata u Kataru, kao i šire u državama Arapskog poluotoka. U budućim projektima mogu im se priključiti i druge hrvatske tvrtke kako iz graditeljskog sektora tako i iz pratećih industrijskih grana koje sudjeluju u opskrbi proizvoda potrebnih za kompletiranje infrastrukturnih projekata.

Istoga dana, veleposlanik Margeta u razgovorima s dužnosnicima Ministarstva vanjskih poslova te Uprave za javne radove Države Katar ponovio je želju i htijenje hrvatske tvrtke da nastavi nazočnost u Kataru na novim infrastrukturnim projektima, kojih, u ovoj državi s gospodarskim rastom koji se mjeri dvoznamenkastim brojem i u vrijeme svjetske gospodarske krize, ne nedostaje.



Priopćenja