Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Dr. sc. Dubravka Šimonović, načelnica Odjela za ljudska prava u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, izabrana je u Odbor za uklanjanje svih oblika diskriminacije nad ženama Ujedinjenih naroda, za razdoblje od 2011. do 2014. godine

Na iznimno zahtjevnim izborima dr. sc. Dubravka Šimonović po treći put je izabrana u navedeni Odbor što potvrđuje kvalitetu njezina rada tijekom prethodna dva mandata, te ujedno predstavlja veliki uspjeh i priznanje Republici Hrvatskoj za ostvarene napore na području ljudskih prava

Na iznimno zahtjevnim izborima dr. sc. Dubravka Šimonović po treći put je izabrana u navedeni Odbor što potvrđuje kvalitetu njezina rada tijekom prethodna dva mandata, te ujedno predstavlja veliki uspjeh i priznanje Republici Hrvatskoj za ostvarene napore na području ljudskih prava.

U svom radu UN-ov Odbor za uklanjanje svih oblika diskriminacije nad ženama promatra razvoj koji su na području zaštite prava žena postigle države članice Konvencije o ukidanju svih oblika diskriminacije na ženama i nadzire primjenu nacionalnih mjera kojima države ispunjavaju obveze preuzete ovom Konvencijom.

Odbor čine 23 osobe stručne u području koje pokriva spomenuta Konvencija, a na izborima ove godine države članice Konvencije odlučivale su o 12 mandata u trajanju od četiri godine.



Priopćenja