Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Aleksandrijskoj biblioteci

Uz veleposlanika Republike Hrvatske u Arapskoj Republici Egiptu Dražena Margetu, u radu konferencije sudjelovali su ravnatelj Instituta za antropologiju iz Zagreba akademik Pavao Rudan

Uz veleposlanika Republike Hrvatske u Arapskoj Republici Egiptu Dražena Margetu, u radu konferencije sudjelovali su ravnatelj Instituta za antropologiju iz Zagreba akademik Pavao Rudan, te sveučilišni profesor i načelnik Odjela za akvakulturu Instituta oceanografije i ribarstva iz Splita prof. dr. sc. Ivan Katavić.

Tijekom konferencije, u sjedištu tvrtke "EL Naggar", u Aleksandriji, veleposlanik Dražen Margeta predstavio je predsjedniku tvrtke Muhamedu Hamdiju El Naggaru sudionike konferencije akademika Pavla Rudana i prof. dr. sc. Ivana Katavića.

Tvrtka "El Naggar", koja se u svom širokom području poslovnih aktivnosti, između ostalog, bavi i komercijalnim ribolovom i trgovinom ribe na veliko, putem svog predsjednika Uprave Hamdya Naggara izrazila je veliki interes za nova znanja i tehnologije kao i hrvatska iskustva u ovom sektoru.

Prof. dr. sc. Ivan Katavić, stručnjak za područje akvakulture i ribarstva, izložio je pritom mogućnosti buduće suradnje s Republikom Hrvatskom u području akvakulture, posebice projektiranju i izgradnji ribljih farmi u Egiptu.



Priopćenja