Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za politička pitanja dr. sc. Davor Božinović primio je u ponedjeljak, 14. lipnja 2010. godine, u nastupni posjet veleposlanika Republike Koreje Parka Seong-unga.

U razgovoru državnog tajnika Božinovića i veleposlanika Parka istaknuti su vrlo dobri odnosi dviju zemalja te razmijenjena mišljenja o daljnjim mogućnostima bilateralne suradnje i upoznavanja dviju zemalja

U razgovoru državnog tajnika Božinovića i veleposlanika Parka istaknuti su vrlo dobri odnosi dviju zemalja te razmijenjena mišljenja o daljnjim mogućnostima bilateralne suradnje i upoznavanja dviju zemalja. Stvoreni su solidni temelji za jačanje prije svega gospodarske suradnje, a zajednički projekti mogući su i na području znanosti i obrazovanja o čemu će dvije strane sastaviti i poseban akcijski plan.

Republika Koreja očekuje nastup Republike Hrvatske na izložbi EXPO 2012. u korejskom gradu Yeosu.

Razmotrena je i trenutačna situacija na Korejskom poluotoku Promptna reakcija i izjava potpore Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske sa zahvalnošću je primljena u Vladi Republike Koreje, naglasio je veleposlanik Park.



Priopćenja