Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Priopćenje

Odgovarajući na brojna pitanja polaznika Učilišta, ravnatelj Nobilo i ravnateljica Vlašić Pleše upoznali su nazočne s aktualnim zbivanjima na planu vanjskopolitičkih aktivnosti Republike Hrvatske

Odgovarajući na brojna pitanja polaznika Učilišta, ravnatelj Nobilo i ravnateljica Vlašić Pleše upoznali su nazočne s aktualnim zbivanjima na planu vanjskopolitičkih aktivnosti Republike Hrvatske. Informirali su ih o statusu pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom, angažmanom Hrvatske kao članice NATO-a i aktivnostima na bilateralnom planu s državama jugoistočne Europe.

Polaznici Kraljevskoga učilišta za obrambene studije posjetili su Ministarstvo u okviru sedmodnevnoga studijskog posjeta Republici Hrvatskoj. Riječ je o uglednom učilištu koje djeluje u okviru Obrambene akademije (Defence Academy) Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske. Učilište provodi stručne programe obrazovanja za diplomate, vojne časnike te djelatnike javne uprave i privatnoga sektora iz cijeloga svijeta, s naglaskom na područja međunarodne sigurnosti te globalnih političkih i ekonomskih odnosa.



Priopćenja