Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija od 2. do 6. lipnja 2010. godine u Valbandonu kraj Pule održavat će se Ljetna škola europskih integracija za učenike srednjih škola.

Ovogodišnji polaznici Ljetne škole europskih integracija učenici su 2. i 3. razreda srednjih škola turističko-ugostiteljskog i ekonomskog smjera iz deset hrvatskih županija

Ovogodišnji polaznici Ljetne škole europskih integracija učenici su 2. i 3. razreda srednjih škola turističko-ugostiteljskog i ekonomskog smjera iz deset hrvatskih županija. Polaznici će imati priliku kroz predavanja i radionice upoznati povijest Europske unije, institucije i proces donošenja odluka, politike Unije i njihovu provedbu, proces proširenja, programe pomoći i projekte, te proces pristupanja Republike Hrvatske u članstvo, kao i konkretna iskustva članstva u Europskoj uniji koja će predstaviti veleposlanik Republike Mađarske u Hrvatskoj Peter Gyorkos.

U okviru ovogodišnje Ljetne škole, koja se organizira osmi put, planiran je i posjet Euro Info Pointu Istarske županije te radionica za nastavnike o mogućnostima uključivanja u programe Europske unije namijenjene školama i mladima koje će predstaviti Agencija za mobilnost i programe Europske unije.



Priopćenja