Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Željko Bošnjak predao je vjerodajnice sultanu i kralju Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulahu, preuzevši time dužnost akreditiranog nerezidentnog veleposlanika Republike Hrvatske u Brunej Darussalamu

Nakon predaje vjerodajnica, sultan i kralj Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah i veleposlanik Bošnjak razgovarali su o bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Brunej Darussalama koje su ocijenili dobrima i prijateljskima

Nakon predaje vjerodajnica, sultan i kralj Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah i veleposlanik Bošnjak razgovarali su o bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Brunej Darussalama koje su ocijenili dobrima i prijateljskima.

Veleposlanik Bošnjak upoznao je brunejskog suverena s aktualnom političkom situacijom u Republici Hrvatskoj, osnovnim odrednicama i postignućima na planu njezine vanjske politike, povijesnom i kulturnom nasljeđu te stanju u regiji jugoistočne Europe.

Tijekom svog boravka u Brunej Darussalamu veleposlanik Bošnjak održao je i nekoliko susreta s visokim dužnosnicima. Sastao se s ministrom vanjskih poslova i trgovine princom Mohamedom Bolkiahom, direktorom Uprave za brunejski turizam Sheikh Jamaluddin bin Sheikh Mohamedom te šefom protokola u Ministarstvu vanjskih poslova i trgovine Haji Haini bin Haji Hashimom. U razgovorima je istaknuto kako postoji prostor za suradnju, posebice u području investicija i turizma.



Priopćenja