Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je povjerenika Europske komisije za okoliš Janeza Potočnika

Ministar Jandroković izvijestio ga je tom prigodom o aktualnostima hrvatskog pristupnog procesa za punopravno članstvo u Europskoj uniji

Ministar Jandroković izvijestio ga je tom prigodom o aktualnostima hrvatskog pristupnog procesa za punopravno članstvo u Europskoj uniji. Istaknuvši kako se pristupni pregovori nalaze u svojoj završnoj fazi, poručio je kako je Hrvatska predana ispunjenju cilja da se čitav proces tehnički dovrši do kraja ove godine. Također je dodao kako Vlada Republike Hrvatske ustrajno radi na provedbi potrebnih reformi te posebno istaknuo njezinu predanost u borbi protiv korupcije, kao i provedbi mjera gospodarskog oporavka.

Povjerenik Potočnik upoznao je ministra Jandrokovića s politikama i mjerama koje Europska unija primjenjuje u borbi protiv klimatskih promjena. U tom kontekstu također je bilo govora o mogućnostima budućeg sufinanciranja projekata zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj iz strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije.

Na sastanku se razgovaralo i o regionalnoj suradnji u projektima zaštite okoliša u jugoistočnoj Europi. Ministar Jandroković naglasio je kako je Republika Hrvatska, kao zemlja koja je najdalje odmakla u procesima euroatlantskih integracija, otvorena za suradnju sa svim zemljama regije, kako u ovim, tako i u svim drugim projektima od obostranog interesa.



Priopćenja