Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je u posjet predsjednika kluba zastupnika CDU/CSU njemačkog Bundestaga Volkera Kaudera

Tom prigodom sugovornici su ocijenili kako su bilateralni odnosi odlični, bez otvorenih pitanja te istaknuli kontinuirani uzlazni trend suradnje na parlamentarnoj razini

Tom prigodom sugovornici su ocijenili kako su bilateralni odnosi odlični, bez otvorenih pitanja te istaknuli kontinuirani uzlazni trend suradnje na parlamentarnoj razini.

Ministar Jandroković izrazio je zahvalnost Njemačkoj te strankama CDU/CSU na potpori hrvatskom putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

Predsjednik kluba zastupnika Kauder istaknuo je kako će Hrvatska i u buduće uživati punu potporu završetku pregovora te što skorijem ulasku u Europsku uniju.

U djelu razgovora o gospodarskim odnosima ministar Jandroković je naglasio kako njemački državljani čini najveću skupinu stranih turista te kako je Njemačka drugi vanjskotrgovinski partner i na trećem mjestu po izravnim ulaganjima u hrvatsko gospodarstvo.

Osvrnuvši se na stanje u regiji, ministar Jandroković je istaknuo kako je Republika Hrvatska predvodnik stabilnosti u Jugoistočnoj Europi te da može, nakon punopravnog članstva u Europskoj uniji, postati još važniji most između država Jugoistočne Europe i Europske unije.

Sugovornici su se složili kako se drugim državama u regiji mora dati jasna euroatlantska perspektiva.

Priopćenja