Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Skopju su započeli Dani Hrvatske kinoteke u Republici Makedoniji

Službeno otvorivši Dane Hrvatske kinoteke veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Makedoniji Ivan Kujundžić izrazio je zadovoljstvo suradnjom kinoteka Hrvatske i Makedonije koji su organizatori ovog kulturnog događaja

Službeno otvorivši Dane Hrvatske kinoteke veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Makedoniji Ivan Kujundžić izrazio je zadovoljstvo suradnjom kinoteka Hrvatske i Makedonije koji su organizatori ovog kulturnog događaja. Istaknuo je kako se radi o uzvratnom gostovanju, budući je Makedonska kinoteka prija dva mjeseca boravila u Republici Hrvatskoj.

Veleposlanik Kujundžić posebno je istaknuo kako je suradnja dvaju nacionalnih kinoteka plod Programa kulturne suradnje kojeg su prošle godine potpisali resorni ministri kulture Republike Hrvatske i Republike Makedonije.

Otvaranju Danima Hrvatske kinoteke nazočili su, među ostalima, predstavnici makedonskog Ministarstva kulture, diplomati kao i predstavnici Hrvata u Makedoniji.

Tijekom Dana Hrvatske kinoteke od 25. do 31. svibnja 2010. godine biti će prikazano pet igranih i dva animirana filma, a osim u Skopju, filmovi će biti prikazivani u Svetom Nikoli i Prilepu.



Priopćenja