Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković sastao se u utorak, 25. svibnja 2010. godine, u Oslu, s predsjednicom Odbora za vanjsku politiku i obranu Parlamenta Kraljevine Norveške Inom Mariom Eriksen Søreide

Izrazivši zadovoljstvo vrlo dobrim i prijateljskim odnosima između Hrvatske i Norveške sugovornici su izrazili nadu kako će i ovaj posjet doprinijeti njihovom daljnjem unaprjeđenju

Izrazivši zadovoljstvo vrlo dobrim i prijateljskim odnosima između Hrvatske i Norveške sugovornici su izrazili nadu kako će i ovaj posjet doprinijeti njihovom daljnjem unaprjeđenju.

Ministar Jandroković i ovu je prigodu iskoristio da se zahvali na humanitarnoj i financijskoj pomoći Kraljevine Norveške Republici Hrvatskoj, kao i na potpori koju joj je pružala tijekom pristupanja NATO-u.

Predsjednicu Odbora Søreide i njezine suradnike ministar Jandroković detaljno je upoznao sa stanjem u jugoistočnoj Europi. Istaknuo je pritom kako Republika Hrvatska podupire sve zemlje regije na njihovom putu prema euroatlantskim integracijama i kontinuirano im nudi svoju pomoć u tim procesima.

Bilo je riječi i o utjecaju svjetske ekonomske krize na hrvatski pristupni proces te njezinom mogućem utjecaju na stavove glasača pred referendum za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.



Priopćenja