Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U zagrebačku zračnu luku Pleso po prvi puta je sletio zrakoplov španjolskog zračnog prijevoznika Spanair

Spanair je novi zračni prijevoznik na hrvatskom nebu, član organizacije Star Alliance, kojoj pripada i nacionalni prijevoznik Croatia Airlines

Spanair je novi zračni prijevoznik na hrvatskom nebu, član organizacije Star Alliance, kojoj pripada i nacionalni prijevoznik Croatia Airlines. Ovisno o broju putnika, na ruti Barcelona-Zagreb izmjenjivat će se zrakoplovi A-320 i Boeing 717 te će ukupna ponuda biti oko 1000 sjedala tjedno. Time će, u alternaciji sa Croatia Airlinesom, Zagreb biti povezan sa Barcelonom svaki dan u tjednu.

Spanair je Zagreb i Republiku Hrvatsku kao svoju novu destinaciju najavio kao glavnu vijest u svojem in-flight magazinu Spanorama, gdje će se zadržati tijekom dva mjeseca, travnja i svibnja 2010. godine.

Na konferenciji za novinstvo prilikom dočeka u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Zračne luke Zagreb, prisutnima se između ostalih obratio veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj Neven Pelicarić. Na prvom letu, u Zagreb je sletjela i grupa španjolskih turističkih novinara koji će boraviti u Zagrebu dva dana u programu Hrvatske turističke zajednice.



Priopćenja