Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Andrej Plenković primio je veleposlanika Savezne Republike Njemačke Bernda Fischera

Državni tajnik Plenković razgovarao je s veleposlanikom Fischerom o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, te u tom kontekstu istaknuo hrvatske aspiracije za zaključenjem pregovaračkog procesa do kraja tekuće godine

Državni tajnik Plenković razgovarao je s veleposlanikom Fischerom o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, te u tom kontekstu istaknuo hrvatske aspiracije za zaključenjem pregovaračkog procesa do kraja tekuće godine. Izrazio je zahvalnost na zalaganju Njemačke za ubrzanjem dovršetka cjelokupnog procesa hrvatskog priključenja Uniji, kao i na prijateljskoj i partnerskoj ponudi u pogledu izgradnje institucionalnih sposobnosti za članstvo. Razmijenjena su i mišljenja o razini potpore hrvatske javnosti članstvu u Europskoj uniji, financijskom aspektu članstva, te korištenju sredstava iz fondova Unije.

U prigodi sastanka državnog tajnika i veleposlanika, bilo je riječi i o predstojećoj posjeti izaslanstva Odbora za EU njemačkog parlamenta idućeg tjedna, organiziranju Gospodarskog hrvatsko-njemačkog foruma u lipnju, te razvijanju suradnje u području kulture, znanosti i obrazovanja.



Priopćenja