Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Andrej Plenković sastao se s veleposlanikom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Jérômeom Pasquierom

Državni tajnik Plenković informirao ga je o aktualnom stanju pristupnih pregovora napomenuvši kako je u tom procesu Hrvatskoj važna potpora Francuske Republike

Državni tajnik Plenković informirao ga je o aktualnom stanju pristupnih pregovora napomenuvši kako je u tom procesu Hrvatskoj važna potpora Francuske Republike. Također se razgovaralo o predstojećoj Međuvladinoj konferenciji za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji koja će održati 19. travnja u Bruxellesu.

Potvrdivši vrlo dobre bilateralne odnose između dviju zemalja sugovornici su, uz nastavak rada na Strateškom partnerstvu između Hrvatske i Francuske, naglasili i važnost bilateralnih posjeta na najvišim razinama, posebice predsjednika i premijera dviju država.

Bilo je govora i o sastanku ministara zaštite okoliša u okviru Unije za Mediteran koji će se održati sredinom idućeg tjedna u Dubrovniku. Vlada Republike Hrvatske suorganizator je ovog sastanka zajedno s Kraljevinom Španjolskom u ime Europske unije, te Francuskom Republikom i Arapskom Republikom Egipat kao trenutnim supredsjedateljima Unije za Mediteran.

Veleposlanik Pasquier također je izvijestio kako Austrijsko-francuski centar za približavanje u Europi iz Beča planira krajem travnja održati u Zagrebu konferenciju vezanu uz hrvatski pristupni proces i provedene reforme na kojoj će sudjelovati i državni tajnik Plenković. Sugovornici su se suglasili i oko važnosti angažmana Republike Hrvatske u Međunarodnoj organizaciji Frankofonije.



Priopćenja