Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Andrej Plenković sastao se sa šefom Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj veleposlanikom Paulom Vandorenom

Na sastanku se razgovaralo o aktualnostima u hrvatskim pristupnim pregovorima te predstojećoj Međuvladinoj konferenciji zakazanoj za 19. travnja ove godine

Na sastanku se razgovaralo o aktualnostima u hrvatskim pristupnim pregovorima te predstojećoj Međuvladinoj konferenciji zakazanoj za 19. travnja ove godine. Također je istaknut dosad postignuti napredak u kontekstu otvaranja poglavlja 23.- Pravosuđe i temeljna prava te poglavlja 8. – Tržišno natjecanje.

Državni tajnik Plenković izrazio je uvjerenje u dovršetak tehničkog dijela pristupnih pregovora do kraja ove godine i istaknuo odlučnost Hrvatske da nastavi s provedbom svih preostalih reformi usmjerenih ka ispunjenju kriterija za punopravno članstvo u Europskoj uniji. Punu potporu Republici Hrvatskoj u provedbi potrebnih reformi, a u cilju što skorijeg priključenja Europskoj uniji, dao je i veleposlanik Vandoren.

Sugovornici su razmijenili informacije i o dosadašnjim aktivnostima vezanima uz provedbu Komunikacijske strategije za informiranje hrvatske javnosti o Europskoj uniji i pripremama Republike Hrvatske za punopravno članstvo. Također je bilo govora o planiranim aktivnostima koje će se održati idućeg mjeseca u okviru Europskog tjedna i obilježavanja Dana Europe.



Priopćenja