Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Povodom potonuća broda KEA koji je plovio pod zastavom Barbadosa, a u vlasništvu tvrtke Holy House Shipping Co. iz Švedske, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija želi priopćiti sljedeće

Madridski Centar za spašavanja na moru izvijestio je tijekom jučerašnjeg dana Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj o potonuću spomenutog broda 160 nautičkih milja od španjolske obale, a na kojem su među 24 člana posade bila i dva hrvatska državljana

Madridski Centar za spašavanja na moru izvijestio je tijekom jučerašnjeg dana Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj o potonuću spomenutog broda 160 nautičkih milja od španjolske obale, a na kojem su među 24 člana posade bila i dva hrvatska državljana.

Oba hrvatska državljana, kapetan broda i brodski električar, su spašeni te se trenutno nalaze u španjolskom gradu La Coruni.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Madridu stupilo je tijekom jučerašnjeg dana u kontakt s kapetanom broda te o svemu izvijestilo njihove obitelji i pomorske agente.

Veleposlanstvo će i nadalje biti u kontaktu s dvojicom spašenih hrvatskih pomoraca kako bi im pružilo potrebnu konzularnu ili bilo koju drugu pomoć u okviru svojih nadležnosti.



Priopćenja