Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković sudjelovao je u ponedjeljak, 29. ožujka 2010. godine, u Budimpešti, na kvadrilaterlanom sastanku s ministrima vanjskih poslova Republike Mađarske, Helenske Republike i Republike Srbije

Ministar Jandroković razgovarao je sa svojim mađarskim kolegom ministrom Balázsom, grčkim alternativnim ministrom vanjskih poslova Droutsasom i srbijanskim ministrom Jeremićem o inicijativama koje imaju za cilj promicanje europske budućnosti jugoistočne Europe

Ministar Jandroković razgovarao je sa svojim mađarskim kolegom ministrom Balázsom, grčkim alternativnim ministrom vanjskih poslova Droutsasom i srbijanskim ministrom Jeremićem o inicijativama koje imaju za cilj promicanje europske budućnosti jugoistočne Europe.

Od sastanaka na vrhu u Zagrebu i Solunu, kada su postavljeni temelji u odnosima zemalja članica Europske unije i jugoistoka Europe, svaka zemlja sudionica Procesa stabilizacije i pridruživanja Europskoj uniji učinila je određeni pomak unaprijed, kazao je ministar Jandroković i istaknuo današnji položaj Republike Hrvatske koja se nalazi u posljednjoj fazi pregovaračkog procesa za punopravno članstvo u Uniji.

Republika Hrvatska podupire europske ambicije svih zemalja jugoistočne Europe, kazao je ministar Jandroković, te uz poticanje provođenja svih potrebnih reformi, nastavlja zagovarati napredak temeljen na individualnim postignućima, kao i neunošenje bilateralnih pitanja u pregovarački proces.

Tijekom sutrašnjeg dana, u utorak, 30. ožujka 2010. godine, ministar Jandroković će održati trilateralni sastanak s ministrima vanjskih poslova Republike Mađarske i Republike Srbije.



Priopćenja