Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Započeo je s radom dvodnevni međunarodni seminar na temu ‘Europske strategije u području održivog razvoja: rast, okoliš i inovacije’Započeo je s radom dvodnevni međunarodni seminar na temu ‘Europske strategije u području održivog razvoja: rast, okoliš i in

Seminar je organiziran u okviru Godišnjeg programa aktivnosti Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija s Međunarodnom organizacijom frankofonije za 2010. godinu

Pripremljen je i u suradnji s Veleposlanstvom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj čiji su predstavnici također sudjelovali u otvaranju prvog međunarodnog frankofonskog diplomatskog seminara ove vrste. Riječ je i o osobitom stručnom prilogu obilježavanju Međunarodnog dana frankofonije - 20. ožujka.

Cilj seminara je analizirati strategije Europske unije u području okoliša i održivog razvoja te steći uvid u evoluciju pitanja vezanih za područje klime i okoliša. Studije slučaja trebale bi osigurati bolje razumijevanje relevantnih politika kao i problema njihove provedbe, kako na razini Europske unije, tako i na nacionalnim razinama.

Predavač na seminaru je dr. sc. Tancrède Voituriez, direktor programa za upravljanje u Institutu za održivi razvoj i međunarodne odnose iz Pariza i suradnik Centra za europske studije iz Strasbourga, a seminar je uobičajeno namijenjen diplomatima i državnim službenicima Republike Hrvatske, koji u okviru svojih zaduženja prate ovo područje.

Program se u cijelosti odvija na francuskom jeziku, što od polaznika traži i dobro aktivno poznavanje ovog jezika. Među 30 polaznika, sedam ih je iz Bosne i Hercegovine, Češke Republike, Makedonije, Moldove i Rumunjske.



Priopćenja