Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanica mr. sci. Vesela Mrđen Korać sudjelovala je Molitvenom doručku posvećenom Republici Hrvatskoj

Veleposlanica Mrđen Korać je tijekom Molitvenog doručka dala prikaz povijesti i aktualnog političkog stanja u Republici Hrvatskoj s posebnim naglaskom na bilateralne odnose Republike Hrvatske i Kanade i mogućnosti daljnjeg uključivanja kanadskih zastupnika u jačanje suradnje na svim razinama

Veleposlanica Mrđen Korać je tijekom Molitvenog doručka dala prikaz povijesti i aktualnog političkog stanja u Republici Hrvatskoj s posebnim naglaskom na bilateralne odnose Republike Hrvatske i Kanade i mogućnosti daljnjeg uključivanja kanadskih zastupnika u jačanje suradnje na svim razinama. Istaknuta je postignuta visoka razina ukupnih bilateralnih odnosa te želja da se ojača gospodarska, turistička, znanstveno-istraživačka i sveučilišna suradnja, ali i ukupna komunikacija između dviju država.

Zastupnici Parlamenta Kanade interesirali su se o mogućnostima olakšavanja gospodarske i sveučilišne suradnje u područjima njihovog znanstvenog interesa te izrazili spremnost poticati gospodarsku suradnju s Republikom Hrvatskom kroz različite odbore Parlamenta.

Osim godišnjeg Nacionalnog molitvenog doručka, zastupnici Parlamenta Kanade organiziraju molitvene doručke i s državama s kojima žele značajnije ojačati suradnju. Među ostalima doručku su nazočili Royal Galipeau, zamjenik predsjednika Zastupničkog doma i član Odbora za kanadsku baštinu i Lynne Yelich, ministrica za gospodarsku raznolikost, hrvatskog podrijetla.



Priopćenja