Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik dr. Božinović sastao se s predsjednikom Vlade Palestinske samouprave Salamom Fayyadom

Državni tajnik Božinović izrazio je zadovoljstvo dogovorom o nastavku mirovnih pregovora između izraelske i palestinske strane posredstvom američkog izaslanika Georga Mitchella

Državni tajnik Božinović izrazio je zadovoljstvo dogovorom o nastavku mirovnih pregovora između izraelske i palestinske strane posredstvom američkog izaslanika Georga Mitchella, kao i nadu da će posredni pregovori uz pomoć Sjedinjenih Američkih Država, Europske unije i svih uključenih sudionika uskoro dovesti do konkretnih pomaka.

Prenio je sugovorniku zalaganje Hrvatske za rješenje koje će uključivati dvije države koje će jedna pored druge živjeti u miru i sigurnosti. Govoreći o netom završenom članstvu u Vijeću sigurnosti UN-a, sadašnjim aktivnostima u NATO-a i skorom članstvu u Europskoj uniji, rekao je da je Hrvatska aktivni čimbenik svjetske sigurnosti te da s velikim zanimanjem prati globalna sigurnosna pitanja.

Premijer Palestinske samouprave Fayyad izvijestio je kako se neposredno sastao s američkim izaslanikom Mitchellom i dodao da s nestrpljenjem očekuju nastavak pregovora.

Interesirao se za hrvatski eurointegracijski proces i perspektivu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.



Priopćenja