Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik dr.sc. Ivica Tomić održao je predavanje na Sveučilištu Cambridge na temu pod nazivom „Hrvatska: 28. članica EU“

Predavanje veleposlanika Tomića održano je na poziv profesora Brandona Simmsa, direktora Centra za međunarodne studije, te Clare Collegea i Odbora za ruske i istočnoeuropske studije, a odnosilo se na pregled hrvatske povijesti, odnose Hrvatske i Velike Britanije, hrvatske pristupne pregovore, te budući doprinos hrvatskog članstva u Europskoj Uniji

Predavanje veleposlanika Tomića održano je na poziv profesora Brandona Simmsa, direktora Centra za međunarodne studije, te Clare Collegea i Odbora za ruske i istočnoeuropske studije, a odnosilo se na pregled hrvatske povijesti, odnose Hrvatske i Velike Britanije, hrvatske pristupne pregovore, te budući doprinos hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

Pitanja koja su uslijedila odnosila su se na razvoj demokratizacije u Republici Hrvatskoj, odnos Hrvatske prema daljnjem proširenju Unije na zemlje jugoistočne Europe, gospodarsku situaciju, korištenje pristupnih fondova Europske unije, stanje u regiji i slično.

Na tradicionalnom druženju nakon predavanja raspravljalo se o otvaranju mogućnosti učenja hrvatskog jezika na Sveučilištu u Cambridgeu i mogućoj izradi prijedloga tog projekta.



Priopćenja