Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik dr. sc. Davor Božinović susreo se s pomoćnikom glavnog tajnika NATO-a za obrambene investicije Peterom Floryem

Pomoćnik Flory je bio jedan od uvodnih panelista na Regionalnoj konferenciji o nabavi (Regional Acquisition Conference) koja se od 2. do 4. ožujka održava na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“

Pomoćnik Flory je bio jedan od uvodnih panelista na Regionalnoj konferenciji o nabavi (Regional Acquisition Conference) koja se od 2. do 4. ožujka održava na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“ u organizaciji Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Savezničkog zapovjedništva za transformaciju NATO-a.

Tijekom razgovora sugovornici su se osvrnuli na aktualnu situaciju u Afganistanu, zbivanja u regiji Jugoistočne Europe te pitanja transformacije obrambenih sposobnosti Saveza, s posebnim naglaskom na međunarodne operacije.

Osvrnuvši se na hrvatsko domaćinstvo i provedbu konferencije, pomoćnik glavnog tajnika NATO-a Flory je istaknuo da je riječ o hvalevrijednom i vrlo konkretnom doprinosu Hrvatske aktivnostima upoznavanja zemalja regije s obrambenim programima NATO-a koji stoje na raspolaganju ne samo državama članicama već i partnerskim zemljama Saveza.



Priopćenja