Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice, u utorak, 2. ožujka 2010. godine, u Tokiju je svečano obilježen Dan hrvatskog turizma u Japanu.

Manifestaciji je nazočio i hrvatski veleposlanik dr. Drago Štambuk koji je u svom govoru nazočnima istaknuo ljepotu i potencijal hrvatske turističke ponude naglasivši nesvakidašnju kombinaciju i ravnotežu između prirode, baštine, zdrave hrane i hrvatskog gostoprimstva

Manifestaciji je nazočio i hrvatski veleposlanik dr. Drago Štambuk koji je u svom govoru nazočnima istaknuo ljepotu i potencijal hrvatske turističke ponude naglasivši nesvakidašnju kombinaciju i ravnotežu između prirode, baštine, zdrave hrane i hrvatskog gostoprimstva. Također je ukazao na kontinuirani rast broja japanskih turista u našoj zemlji koji je u posljednje četiri godine porastao za pet puta. Hrvatsku je u 2009. godini posjetilo oko 165.000 japanskih turista, što je ujedno i porast od 14% u odnosu na prethodnu godinu.

Veleposlanik je Štambuk pozvao je nazočne, među kojima su bili brojni političari, veleposlanici, turistički djelatnici i novinari, da posjete Hrvatsku, zemlju koja postaje najpoželjnijom turističkom destinacijom u Japanu.

Od istaknutih japanskih političara nazočili su potpredsjednica Gornjeg doma japanskoga Parlamenta Akiko Santo, bivši zamjenik ministra obrane Seigo Kitamura, i predsjednik „Japan Foundation“ veleposlanik Kazuo Ogura.

Prigodni program predstavljen gostima sastojao se od nastupa hrvatskih glazbenika Mateja Meštrovića, Kristine Bjelopavlović, Borne Šercara, te sopranistice Danijele Pintarić koja je otpjevala među inim kompozicijama i ariju Zajčeve opere „U boj, u boj“, u Japanu iznimno popularnu.

Manifestaciji je prethodila i radionica na kojoj su sudjelovali turistički radnici Japana i Hrvatske, uz osobiti naglasak na dvjema hrvatskim županijama - Splitsko-dalmatinskoj i Primorsko-goranskoj, a sudjelovali su i predstavnici hrvatskih turističkih agencija.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Japanu dr. Drago Štambuk nazočio je u utorak, 2. ožujka u Tokiju, i svečanom otvaranju Foodex Japan 2010 - 35. Međunarodnom izložbenom sajmu hrane i pića. Nakon toga posjetio je hrvatski izložbeni prostor na kojemu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore sudjelovale i zainteresirane hrvatske tvrtke



Priopćenja