Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U ponedjeljak, 1. ožujka 2010. godine, u kampu Faouar na Golanu održana je primopredaja dužnosti zapovjednika UNDOF-a (United Nations Disengagement Observer Force), najveće UN-ove misije u kojoj sudjeluju pripadnici Oružanih snaga RH

Dužnost je od dosadašnjeg zapovjednika general bojnika Wolfgang Jilkea preuzeo general bojnik Natalio C. Ecarma III

Dužnost je od dosadašnjeg zapovjednika general bojnika Wolfgang Jilkea preuzeo general bojnik Natalio C. Ecarma III.

Tijekom svečanosti, u nazočnosti šefova misija država članica Vijeća sigurnosti UN-a, te veleposlanika država čiji vojnici sudjeluju u UNDOF-u, general bojnik Jilke je zahvalio na suradnji, te posebno pozdravio hrvatskog veleposlanika koji je za ovu prigodu stigao iz Kaira. Svim vojnicima se posebno obratio na njihovim materinjim jezicima (hrvatski, njemački, hindski, japanski, poljski, engleski), zahvalivši se na profesionalnom obavljanju dužnosti, te im zaželjevši uspjeh u daljnjem radu.

Preuzimajuci dužnost, general bojnik Ecarma je rekao da će nastaviti održavati do sad postavljene visoke, profesionalne standarde obavljanja dužnosti ove izuzetno važne UN misije. Svečanosti su, ispred Republike Hrvatske, nazočili veleposlanik Republike Hrvatske u Sirijskoj Arapskoj Republici Dražen Margeta i počasni konzul Republike Hrvatske u Damasku Kochaba Nissan.

Nakon svečanosti, veleposlanik Margeta i počasni konzul Nissan su se susreli s hrvatskim vojnicima u misiji i njihovim zapovjednikom bojnikom Marjanom Madjerićem.



Priopćenja