Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Jandroković održao je bilateralni sastanak s ministrom za Europu u Ministarstvu vanjskih poslova Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Chrisom Bryantom

Ministar Jandroković zahvalio je ministru Bryantu na potpori koju njegova zemlja pruža Republici Hrvatskoj u nastojanju da se tehnički dio pregovora dovrši što prije i da naša zemlja postane članica Europske unije

Ministar Jandroković zahvalio je ministru Bryantu na potpori koju njegova zemlja pruža Republici Hrvatskoj u nastojanju da se tehnički dio pregovora dovrši što prije i da naša zemlja postane članica Europske unije. S tim u svezi, podsjetio je kako je, zaključno sa zadnjom Međuvladinom konferencijom koja je održana u prosincu 2009. godine, Hrvatska otvorila ukupno 28 pregovaračkih poglavlja, od čega je 17 privremeno zatvoreno, te izrazio uvjerenje u daljnji napredak u pregovorima već na sljedećoj Međuvladinoj konferenciji zakazanoj za 19. veljače.

Ministar Byrant izrazio je uvjerenje kako će Republika Hrvatska biti sljedeća, 28. po redu, članica Europske unije, te pohvalio provedbu reformi. Također je iskazao uvjerenje da će Hrvatska nastaviti s istim intenzitetom suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Haagu.

U razgovoru o daljnjim aktivnostima Republike Hrvatske, ministar Jandroković iskazao je čvrstu predanost nastavku provođenja svih potrebnih reformi, kao i buduću punu suradnju Hrvatske s Međunarodnim sudom u Haagu. Na sastanku je bilo riječi i o političkom stanju u jugoistočnoj Europi, s posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu.



Priopćenja