Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik dr. sc. Davor Božinović održao je sastanak s dr. Joszefom Czukorom, stručnim državnim tajnikom za bilateralnu suradnju s državama članicama EU i planiranje politika u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Mađarske

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo odličnim odnosima između dviju država koji mogu poslužiti kao primjer dobrosusjedske suradnje

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo odličnim odnosima između dviju država koji mogu poslužiti kao primjer dobrosusjedske suradnje. Održavanje zajedničkih sjednica vlada dodatna je potvrda razvijenih partnerskih i strateških odnosa između Republike Hrvatske i Republike Mađarske.

Državni tajnik Božinović upoznao je sugovornika s napretkom Republike Hrvatske u procesu pristupanja Europskoj uniji i odlučnim potezima koje hrvatska Vlada poduzima u cilju što skorijeg okončanja pregovora. Posebno je zahvalio na potpori koju Mađarska pruža Hrvatskoj na putu prema Europskoj uniji, između ostaloga i kroz spremnost da prenese svoja pozitivna iskustva vezana uz korištenje EU fondova.

Državni tajnik Božinović također je naglasio kako Republika Hrvatska daje punu podršku izradi Strategije Europske unije za podunavsku regiju (Dunavske strategije) koja će imati velik značaj za jačanje bilateralnih odnosa Hrvatske sa zemljama dunavske regije. U tom kontekstu obostrano je naglašena važnost održavanja Dunavskog sastanka na vrhu u Budimpešti, 25. veljače 2010. godine, kao i podrške partnerskih zemalja u realizaciji projekata od zajedničkog interesa.



Priopćenja