Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Jandroković primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Srbije u RH Vukićevića

Odnose između Hrvatske i Srbije sugovornici su ocijenili objektivno boljim od njihove percepcije, istaknuvši kako napreduje suradnja u području gospodarstva, kulture i turizma, kao i komunikacija državnih institucija

Odnose između Hrvatske i Srbije sugovornici su ocijenili objektivno boljim od njihove percepcije, istaknuvši kako napreduje suradnja u području gospodarstva, kulture i turizma, kao i komunikacija državnih institucija. Također je ukazana potreba za daljnjim intenziviranjem rada stručnih skupina dviju država na rješavanju otvorenih pitanja.

Ministar Jandroković iskazao je uvjerenje da će međusobni odnosi Republike Hrvatske i Republike Srbije iz faze rivaliteta prerasti u partnerstvo od obostranog interesa.

Isto tako, ministar je poručio kako Republika Hrvatska pruža potporu europskoj perspektivi Republike Srbije u političkom i tehničkom smislu, a dokaz za to je i Odluka Vlade Republike Hrvatske da hrvatsku inačicu pravne stečevine Europske unije ustupi Srbiji, kao i drugim zainteresiranim zemljama jugoistočne Europe, na čemu je veleposlanik Vukićević zahvalio.



Priopćenja