Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković uputio je pismo sućuti ministrici vanjskih poslova i vjeroispovijesti Marie Michelle Rey u povodu tragičnih posljedica potresa u Republici Haiti.

U pismu je ministar Jandroković izrazio duboku sućut i suosjećanje povodom tragičnog potresa u kojem su živote izgubili brojni stanovnici Republike Haiti

U pismu je ministar Jandroković izrazio duboku sućut i suosjećanje povodom tragičnog potresa u kojem su živote izgubili brojni stanovnici Republike Haiti. Sućut je izrazio u svoje osobno te u ime državljana Republike Hrvatske.

Odmah po saznanju o razmjerima potresu kontaktirana je diplomatsko-konzularna mreža MVPEI-a u svrhu saznanja svih relevantnih informacija o eventualno stradalim hrvatskim državljanima.

Prema prikupljenim informacijama na Haitiju su u mirovnoj misiji UN-a 2 hrvatska policajca i jedan civil te jedna četveročlana obitelj. S njima smo uspjeli stupiti u kontakt i možemo potvrditi da su svi dobro.

Imamo saznanja da je na području pogođenim potresom još jedan hrvatski državljanin, ali zbog prekida komunikacijskih veza s njim ne možemo stupiti u kontakt.



Priopćenja