Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Željko Čimbur predao je izvornike vjerodajnica krunskom princu Kraljevine Tajlanda Maha Vajiralongkornu u svojstvu predstavnika Kralja Tajlanda Bhumibola Adulyadeja

Tijekom boravka u Tajlandu veleposlanik Čimbur susreo se i s ministrom vanjskih poslova g. Kasit Piromyom i njegovim suradnicima kao i direktorom za Europu g. Suphon Pholmanijem

"Veleposlanik RH Čimbur i ministar vanjskih poslova Kraljevine Tajlanda Kasit Piromya.
Izvor: MVP Tajlanda"
Veleposlanik Republike Hrvatske sa sjedištem u Republici Indoneziji Željko Čimbur predao je u srijedu, 7. siječnja 2010. godine, izvornike vjerodajnica krunskom princu Kraljevine Tajlanda Maha Vajiralongkornu u svojstvu predstavnika Kralja Tajlanda Bhumibola Adulyadeja.

Tijekom boravka u Tajlandu veleposlanik Čimbur susreo se i s ministrom vanjskih poslova g. Kasit Piromyom i njegovim suradnicima kao i direktorom za Europu g. Suphon Pholmanijem. Pritom ih je upoznao s vanjskopolitičkim prioritetima Republike Hrvatske, stanjem pregovora za članstvo u Europskoj uniji te aktivnostima kojima Hrvatska doprinosi svjetskom miru i sigurnosti.

Sugovornici su ocijenili kako je potrebno daljnje razvijati bilateralne odnose, poglavito u području gospodarstva, kao i suradnja na svim ostalim područjima za koje postoji obostrani interes (infrastruktura, turizam, obrazovanje, sport, itd.). Obje strane složile su se da je potrebno razmotriti daljnje mogućnosti sklapanja bilateralnih ugovora i ubrzati proces sklapanja ugovora koji su trenutno aktualni. Ministar Piromya izrazio je nadu da će bilateralna suradnja između Hrvatske i Tajlanda i dalje jačati, posebice razmjenom posjeta na visokim razinama tijekom narednih godina.



Priopćenja