Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik dr. Drago Štambuk prisustvovao je predavanju koje su održali hrvatski arhitekti Vinko Penezić i Krešimir Rogina

Na poziv čuvenog japanskog arhitekta Kenga Kume, Penezić i Rogina u dvosatnom predavanju izložili su svoje viđenje arhitekture i predstavili svoj rad s naglaskom na projekt „Kuća hrvatsko-japanskog prijateljstva“ u Tokamachiju

Na poziv čuvenog japanskog arhitekta Kenga Kume, Penezić i Rogina u dvosatnom predavanju izložili su svoje viđenje arhitekture i predstavili svoj rad s naglaskom na projekt „Kuća hrvatsko-japanskog prijateljstva“ u Tokamachiju. Predavanju su, između ostalih, prisustvovali gradonačelnik Tokamachija Yoshifumi Sekiguchi, japanski izvoditelji naručenog projekta, prof. Kuma te brojni studenti.

Veleposlanik Štambuk pozdravio je prisutne, te naglasio izrazitu privrženost spram Hrvatske u Tokamachiju, koja je potekla od ugošćivanja nogometne reprezentacije Republike Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2002. godine.

Gradonačelnik Sekiguchi je u svom obraćanju kazao kako je Tokamachi ponosan što udomljuje „Kuću hrvatsko-japanskog prijateljstva“ te nazvao dragocjenim prijateljstvo koje se uspostavilo između građana Tokamachija i Hrvatske.



Priopćenja