Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik dr. sc. Davor Božinović primio je generalnog direktora za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Slovačke Republike Igora Slobodnika

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo prijateljskim odnosima između dviju zemalja, koji su bez otvorenih pitanja, te vrlo dobrom političkom i gospodarskom suradnjom, kao i intenzivnom razmjenom iskustava i uzajamnih posjeta

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo prijateljskim odnosima između dviju zemalja, koji su bez otvorenih pitanja, te vrlo dobrom političkom i gospodarskom suradnjom, kao i intenzivnom razmjenom iskustava i uzajamnih posjeta.

Generalni direktor Slobodnik pozdravio je deblokadu i nastavak hrvatskih pristupnih pregovora te dogovor koji je Republika Hrvatska postigla s Republikom Slovenijom o rješavanju graničnog pitanja, naglasivši kako će Slovačka sigurno biti među prvim zemljama koja će ratificirati pristupni sporazum RH s EU.

Državni tajnik Božinović upoznao je slovačku stranu s aktualnostima dovršetka hrvatskog pristupnog procesa u Europsku uniju. Istaknuo je odlučnost Hrvatske u rješavanju preostalih pitanja iz područja pravosuđa, suzbijanja korupcije i organiziranog kriminala te se zahvalio na podršci koju je Slovačka pružala Hrvatskoj na njezinom putu pristupanja u EU. Posebno se zahvalio na nedavno održanim konzultacijama na temu EU u Bratislavi oko pripreme komunikacijske strategije i EU referenduma na kojima su sudjelovali predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.



Priopćenja