Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U okviru službenog posjeta Kanadi ministar Gordan Jandroković susreo se s ministrom nacionalne obrane i ministrom za atlantski razvoj Peterom MacKayem

Na sastanku se razgovaralo o zajedničkoj suradnji Hrvatske i Kanade u okviru NATO-a, a posebice u okviru suradnje u mirovnoj misiji u Afganistanu

Na sastanku se razgovaralo o zajedničkoj suradnji Hrvatske i Kanade u okviru NATO-a, a posebice u okviru suradnje u mirovnoj misiji u Afganistanu. Ministar Jandroković upoznao je ministra MacKaya i sa sudjelovanjem hrvatskih oružanih snaga i u drugim mirovnim misijama u svijetu, te izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Republika Hrvatska od negdašnjeg primatelja mirovnih misija postala jedna od aktivnih čimbenika u međunarodnim mirovnim snagama.

Prigodu sastanka ministri su iskoristili kako bi istaknuli različita područja u obrani u kojima je moguće intenzivirati bilateralnu suradnju. Riječ je ponajprije o edukaciji, logistici te razmjeni iskustava stečenih u Afganistanu.

Ministar Jandroković izvijestio je sugovornika i o aktualnom stanju hrvatskih pristupnih pregovora, kao i o dosadašnjim postignućima Republike Hrvatske na njezinom putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

Razgovarajući o stanju u jugoistočnoj Europi, sugovornici su se složili kako je kako je članstvo Republike Hrvatske u NATO savezu, te skorašnje članstvo u Europskoj uniji, pozitivna poruka čitavoj regiji za njihovu integraciju u euroatlantski prostor.



Priopćenja