Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik mr. sc. Željko Vukosav boravio je u službenom posjetu Autonomnoj regiji Madeira

Teme razgovora bile se vezane uz mogućnosti produbljivanja suradnje u turizmu, razmjenu iskustava oko korištenja razvojnih fondova Europske unije namijenjenih otocima te suradnju s Hrvatskom na lokalnoj razini

Tom prigodom susreo s predsjednikom Vlade Autonomne regije Madeira Albertom Joãom Jardimom, predsjednikom Parlamenta Autonomne regije Madeira Miguelom de Mendonçom, predstavnikom Portugalske Republike za Autonomnu regiju Madeira Anterom Alvesom Dinizem te dogradonačelnikom Funchala Brunom Perreirom.

Teme razgovora bile se vezane uz mogućnosti produbljivanja suradnje u turizmu, razmjenu iskustava oko korištenja razvojnih fondova Europske unije namijenjenih otocima te suradnju s Hrvatskom na lokalnoj razini.

U sklopu veleposlanikovog posjeta u foajeu Gradskog kazališta Funchala priređena je bila izložba fotografija "Hrvatsko podmorje". Otvaranju izložbe, koju je na inicijativu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Lisabonu upriličio Konzulat Republike Hrvatske u Funchalu, na čelu s počasnom konzulicom Reginom Francom de Sousa, nazočili su uglednici iz političkog, javnog i kulturnog života Madeire, kao i Hrvati koji žive na tom arhipelagu.



Priopćenja