Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet veleposlanika Kanade u Republici Hrvatskoj Edwina Loughlina

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo odličnim bilateralnim odnosima između dviju zemalja koji su praćeni međusobnim posjetima na visokoj razini, kakav je primjerice nedavni službeni posjet glavne guvernerke Kanade Michaelle Jean Republici Hrvatskoj

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo odličnim bilateralnim odnosima između dviju zemalja koji su praćeni međusobnim posjetima na visokoj razini, kakav je primjerice nedavni službeni posjet glavne guvernerke Kanade Michaelle Jean Republici Hrvatskoj.

Također su se osvrnuli i na ove godine donesenu odluku kanadske Vlade o ukidanju viza za hrvatske državljane kojom je otklonjena i posljednja prepreka u međusobnoj punoj i slobodnoj komunikaciji između dviju država. Ocijenivši ju velikim korakom u bilateralnim odnosima između Republike Hrvatske i Kanade, sugovornici su ponajprije istaknuli njezin doprinos za daljnje jačanje međusobnih gospodarskih odnosa.

Na sastanku je bilo govora i o predstojećem službenom posjetu ministra Jandrokovića Kanadi idućeg mjeseca, u sklopu kojeg će se susresti s visokim kanadskim dužnosnicima, predstavnicima Hrvatsko-kanadske gospodarske komore te hrvatske zajednice u Kanadi. Razgovori tijekom susreta fokusirat će se na pozitivan i rastući trend u bilateralnim odnosima između Hrvatske i Kanade, suradnju u okviru NATO-a, daljnje poboljšanje gospodarske suradnje te stanje u jugoistočnoj Europi.



Priopćenja