Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Odbora za međunarodne odnose i europske integracije Skupštine Crne Gore, dr. Miodragom Vukovićem te izaslanstvom Odbora, koje s njim boravi u Republici Hrvatskoj

Tijekom susreta sugovornici su izrazili zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima između Republike Hrvatske i Crne Gore, koji se očituju učestalom razmjenom međusobnih posjeta na najvišim razinama

Tijekom susreta sugovornici su izrazili zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima između Republike Hrvatske i Crne Gore, koji se očituju učestalom razmjenom međusobnih posjeta na najvišim razinama. Također su pohvalili kontinuiranu suradnju Republike Hrvatske i Crne Gore u regionalnim inicijativama, uz pružanje obostrane podrške na područjima suradnje od zajedničkog interesa.

Ministar Jandroković upoznao je sugovornike s tijekom pristupnih procesa Republike Hrvatske za punopravno članstvo u Europskoj Uniji, a posebice u kontekstu ostvarenog napretka na posljednjoj Međuvladinoj konferenciji. Istaknuo je kako Republika Hrvatska podržava Crnu Goru na putu prema članstvu u Europsku Uniju te izrazio daljnju spremnost u prenošenju hrvatskih iskustava u području europskih integracija.

Također je rekao kako Republika Hrvatska kao punopravna članica NATO-a podržava i prijavu Crne Gore za Akcijski plan za članstvo u NATO-u.

Govoreći o gospodarskoj suradnji, sugovornici su istaknuli brojne potencijale, a ministar Jandroković je izrazio zadovoljstvo što je Vlada Crne Gore prepoznala Republiku Hrvatsku kao gospodarskog partnera, što se potvrdilo i u kapitalnom projektu izgradnje autoceste Bar-Boljare.



Priopćenja