Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik dr. sc. Davor Božinović održao je u utorak, 10. studenoga 2009. godine, u Zagrebu, političke konzultacije s glavnim tajnikom Ministarstva vanjskih poslova Republike Albanije Gazmendom Turdiuom

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo prijateljskim odnosima između dviju zemalja koji su bez otvorenih pitanja, te vrlo dobrom političkom i gospodarskom suradnjom, kao i intenzivnom razmjenom iskustava i uzajamnih posjeta

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo prijateljskim odnosima između dviju zemalja koji su bez otvorenih pitanja, te vrlo dobrom političkom i gospodarskom suradnjom, kao i intenzivnom razmjenom iskustava i uzajamnih posjeta.

Obje strane istaknule su spremnost za daljnje jačanje bilateralne suradnje, kao i suradnje u okviru NATO-a i drugih regionalnih organizacija i foruma. U tom kontekstu državni tajnik Božinović naglasio je kako Hrvatska snažno podupire Albaniju na putu prema članstvu u Europskoj uniji, te joj je spremna pomoći kroz prenošenje vlastitih iskustava stečenih u tom procesu.

Glavni tajnik Turdiu izrazio je zadovoljstvo nizom obavljenih sastanaka u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija na kojima su dogovoreni i konkretni oblici suradnje, poglavito u području europskih integracija, a što je samo po sebi potvrda visokog stupnja razvijenosti odnosa između dviju zemalja.



Priopćenja