Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Ministarstvu je održan inicijalni sastanak Međuresornog povjerenstva za NATO

Na inicijalnom sastanku razgovaralo se o političkim, sigurnosnim i ekonomskim aspektima članstva Republike Hrvatske u NATO-u

Na inicijalnom sastanku razgovaralo se o političkim, sigurnosnim i ekonomskim aspektima članstva Republike Hrvatske u NATO-u. Istaknuti su dobri rezultati na području razvoja vojnih sposobnosti te otvaranje novih gospodarskih mogućnosti povezanih s NATO-m. Na sastanku je zaključeno da članstvo Republike Hrvatske u NATO-u zahtijeva novu kvalitetu koordinacije resora državne uprave te da će osnivanje Povjerenstva pridonijeti učinkovitom promicanju hrvatskih interesa unutar Saveza.

Povjerenstvo je osnovano Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 22. rujna 2009. godine sa zadaćom analizira¬nja, predlaganja i koordiniranja aktivnosti povezanih s članstvom Republike Hrvatske u NATO-u te općenito jačanja NATO dimenzije rada cjelokupne državne uprave.

Čine ga predstavnici dvadeset i tri tijela državne uprave, od ministarstava i zavoda do agencija i ureda, dok njegovim radom koordinira Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Inicijalni sastanak vodio je zamjenik koordinatora Međuresornog povjerenstva državni tajnik Pjer Šimunović.



Priopćenja