Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Skopju je održan susret Makedonsko-hrvatskog poslovnog kluba

Tom prigodom veleposlanik Kujundžić održao je pozdravni govor i pritom naglasio važnost kontinuiranog održavanja susreta predstavnika hrvatske i makedonske poslovne zajednice

Tom prigodom veleposlanik Kujundžić održao je pozdravni govor i pritom naglasio važnost kontinuiranog održavanja susreta predstavnika hrvatske i makedonske poslovne zajednice u cilju postizanja što više razine gospodarske suradnje između dviju zemalja te učvršćivanja povezanosti kroz organiziranje poslovnih susreta poput ovoga. Na skupu se okupilo tridesetak predstavnika hrvatskih tvrtki iz područja farmaceutike, graditeljstva, osiguranja, marketinga, prehrambene industrije, i drugih, u cilju unapređenja gospodarske suradnje i razmjene informacija i iskustava. Susretu je nazočio i počasni konzul Republike Hrvatske u Bitoli dr. sc. Branko Maretić.

Makedonsko-hrvatski poslovni klub osnovan je 2006. godine pri Gospodarskoj komori Makedonije sa svrhom pomoći pri što kvalitetnijem nastupu hrvatskih tvrtki na makedonskom tržištu, kao i jačanja povezanosti i suradnje predstavnika poslovne zajednice obje strane.



Priopćenja