Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpisan Sporazum između Hrvatske i Vijetnama o ukidanju viza za nositelje diplomatskih i službenih putovnica

Ukidanje viza za nositelje diplomatskih i službenih putovnica svjedoči o odličnim bilateralnim odnosima između Hrvatske i Vijetnama, naglasio je u svom govoru veleposlanik Bošnjak

Ukidanje viza za nositelje diplomatskih i službenih putovnica svjedoči o odličnim bilateralnim odnosima između Hrvatske i Vijetnama, naglasio je u svom govoru veleposlanik Bošnjak, pozdravljajući taj pozitivan korak koji će olakšati putovanja i poslovne posjete te pridonijeti daljnjem razvoju sveukupne suradnje između dviju zemalja.

U razgovoru koji je uslijedio nakon potpisivanja Sporazuma, veleposlanik Bošnjak upoznao je svog sugovornika s aktualnom političkom situacijom u Republici Hrvatskoj, osnovnim odrednicama i postignućima na planu vanjske politike, povijesnom i kulturnom nasljeđu te stanju u regiji.

Zamjenik ministra vanjskih poslova Nguyen Thanh Son istaknuo je da Vijetnam vidi Hrvatsku kao najvažniju državu u regiji te je naglasio da je Hrvatska prva zemlja slijednica SFRJ koja je potpisala ovakav Sporazum. Također, istaknuo je da su pred završetkom pripreme oko potpisivanja dva gospodarska bilateralna sporazuma - Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i Ugovor o poticanju i zaštiti ulaganja - koji će pridonijeti dodatnom učvršćenju gospodarskih odnosa.

Posljednjih godina primjetan je povećani interes vijetnamskih gospodarskih partnera za suradnjom s hrvatskim poslovnim partnerima, posebice u području brodogradnje, građevinarstva, poljoprivrede, prerađivačke, elektro i farmaceutske industrije te u turizmu.



Priopćenja