Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Izaslanstvo Instituta Ruđer Bošković boravi ovog tjedna u višednevnom radnom posjetu Finskoj

Tijekom posjeta planirani su susreti izaslanstva Instituta Ruđer Bošković s čelnim ljudima finskih institucija koje financiraju i koordiniraju istraživanja i znanstvene projekte u području visokih tehnologija

Tijekom posjeta planirani su susreti izaslanstva Instituta Ruđer Bošković s čelnim ljudima finskih institucija koje financiraju i koordiniraju istraživanja i znanstvene projekte u području visokih tehnologija, a s ciljem uspostavljanja dugoročne suradnje u području znanosti, inovacija i tehnologija, posebno nanotehnologije.

U programu posjeta izaslanstva Instituta Ruđer Bošković predviđeno je i sudjelovanje u finskog gradu Jyaskyla na vodećoj godišnjoj međunarodnoj konferenciji posvećenoj nanoznanosti i nanotehnologiji „Nanoscience Days 2009“ koja okuplja više od 300 znanstvenika iz tridesetak zemalja svijeta. S namjerom poboljšanja suradnje i razmjene iskustava ravnateljica Instituta dr. Ramljak susrest će se i s predstavnicima vodećih finskih tvrtki i istraživačkih instituta koji u proizvodnji koriste inovacije iz područja nanotehnologije.

Također su planirani susreti s finskim dužnosnicima, znanstvenicima i gospodarstvenicima o finskoj strategiji ulaganja u znanost i tehnologiju. Finska, naime, već niz godina ulaže čak 3,7% BDP-a u istraživanje i razvoj i po tome se nalazi u svjetskom vrhu.



Priopćenja