Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik dr.sc. Davor Božinović susreo se s ravnateljicom Ureda za europske integracije Vlade Republike Srbije dr. Milicom Delević

Susret je organiziran s ciljem razmjene iskustava koja je Republika Hrvatska stekla u procesu pristupanja Europskoj uniji, a kao doprinos snažnoj podršci koju Hrvatska pruža europskoj perspektivi svih država u regiji

Susret je organiziran s ciljem razmjene iskustava koja je Republika Hrvatska stekla u procesu pristupanja Europskoj uniji, a kao doprinos snažnoj podršci koju Hrvatska pruža europskoj perspektivi svih država u regiji. Održan je i niz sastanaka s drugim predstavnicima Ministarstva o relevantnim temama vezanim uz europske integracije.

Državni tajnik Božinović istaknuo je kako Republika Hrvatska kontinuirano podržava Republiku Srbiju u procesu približavanja Europskoj uniji. Upoznao je gđu Delević s napretkom pristupnih pregovora s Unijom, naglasivši kako Hrvatska nema namjeru unositi bilateralna pitanja u euroatlantske pristupne procese drugih zemalja. Pozdravio je pozitivne komentare Europske komisije u vezi s Izvješćem Komisije o napretku Srbije, kao i prijedlog da se od 1. siječnja 2010. ukine vizni režim za Srbiju, uz očekivanje ispunjenja preostalih zadanih uvjeta.

Ravnateljica ureda za europske integracije Delević upoznala je državnog tajnika Božinovića s aktualnim temama u kontekstu približavanja Republike Srbije Europskoj uniji, osvrnuvši se, između ostalog i na pitanja primjene Privremenog sporazuma, potpore javnosti ulasku u Europsku uniju, kao i ocjena iz ovogodišnjeg Izvješća o napretku Europske komisije.



Priopćenja