Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Igor Pokaz uručio je odličje „Red kneza Branimira s ogrlicom“ veleposlaniku Zoltanu Martinuszu...

Ambasador Martinusz je od 2005. godine do travnja ove godine obnašao dužnost Stalnog predstavnika Mađarske pri NATO-u, u vrijeme kada je Republika Hrvatska intenzivirala svoj put prema punopravnom članstvu u Savezu i ostvarila taj vanjskopolitički cilj

Ambasador Martinusz je od 2005. godine do travnja ove godine obnašao dužnost Stalnog predstavnika Mađarske pri NATO-u, u vrijeme kada je Republika Hrvatska intenzivirala svoj put prema punopravnom članstvu u Savezu i ostvarila taj vanjskopolitički cilj.

Veleposlanik Pokaz je prilikom uručivanja odličja istaknuo kako je upravo svesrdan angažman ambasadora Martinusza najbolji primjer dobre suradnje dviju zemalja. Podsjetivši kako je Mađarska u procesu pristupanja Hrvatske u NATO bila kontakt zemlja, veleposlanik Pokaz je istaknuo da su politička podrška susjedne zemlje te njezina potpora kroz prijenos iskustava i ekspertize bili dodatno ojačani osobnim doprinosom ambasadora Martinusza.

Ambasador Martinusz, koji trenutno obnaša dužnost ravnatelja Uprave za Zapadni Balkan Vijeća EU, prihvaćajući s velikim zadovoljstvom odličje Predsjednika RH, zahvalio je na ukazanoj časti. Posebice je istaknuo prijateljski odnos i bliskost Hrvatske i Mađarske kojim načelima se vodio i osobno, ugradivši ih u suradnju s hrvatskom stranom. Kazao je također kako odličje koje je primio smatra potvrdom uspjeha zajedničkog rada svih svojih suradnika i rezultatom sveukupne suradnje s hrvatskim kolegama.



Priopćenja