Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ prof. dr. sc. Franjom Topićem

Ministar Jandroković pozdravio je ulogu Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ u održavanju i revitalizaciji kulturne i tradicijske baštine Hrvata u Bosni i Hercegovini

Ministar Jandroković pozdravio je ulogu Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ u održavanju i revitalizaciji kulturne i tradicijske baštine Hrvata u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je kako Vlada Republike Hrvatske podržava njegove aktivnosti te će i dalje pružati materijalnu potporu projektima Društva putem natječaja za pomoć obrazovnim, znanstvenim, kulturnim, zdravstvenim i vjerskim institucijama Hrvata u BiH. Osim toga Vlada će i dalje na najkonkretniji način pružati financijsku potporu brojnim podružnicama HKD „Napredak“, ali i svim drugim kulturnim, umjetničkim i humanitarnim udrugama koje imaju za cilj unaprjeđenje položaja Hrvata u BiH.

Ministar Jandroković također je napomenuo kako hrvatska Vlada poziva sve pojedince i institucije da intenziviraju svoje napore u što čvršćem povezivanju kulturnih institucija Hrvata u domovini i Hrvata u BiH. U tom smislu ocijenio je kako je Gospodarski forum, u organizaciji Caritasa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, a na kojem će i osobno sutra sudjelovati, dokaz dobre suradnje institucija i pojedinaca iz BiH i Republike Hrvatske ujedinjenih prema ostvarenju strateških ciljeva stvaranja uvjeta za ostanak i opstanak Hrvata u BiH.

Predsjednik HKD „Napredak“ Franjo Topić upoznao je ministra Jandrokovića s aktualnim projektima te uputio zahvalu hrvatskoj Vladi na pomoći koju pruža za provedbu projekata Društva, te općenito Hrvatima u Bosni i Hercegovini.



Priopćenja