Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Jandroković primio je u oproštajni posjet veleposlanika Mihaila Konarovskog

Ministar Jandroković zahvalio je veleposlaniku Konarovskom na osobnom doprinosu u unaprjeđenju bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije koji su obostrano ocijenjeni kao vrlo dobri i intenzivni u brojnim područjima

Ministar Jandroković zahvalio je veleposlaniku Konarovskom na osobnom doprinosu u unaprjeđenju bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije koji su obostrano ocijenjeni kao vrlo dobri i intenzivni u brojnim područjima. Napomenuo je pritom kako će za Republiku Hrvatsku, kao članicu NATO-a i buduću članicu Europske unije, odnosi s Ruskom Federacijom i ubuduće imati veliku gospodarsku i političku važnost, uključujući i intenzivnu te odgovornu suradnju u okviru multilateralnih organizacija.

Od izuzetnog značaja za bilateralne odnose dviju zemalja istaknuto je i održavanje V. sjednice Međuvladine komisije za gospodarsko-trgovinsku i znanstveno-tehnološku suradnju u veljači ove godine, a čiji su zaključci podigli na još višu razinu međusobne gospodarske odnose.

Veleposlanik Konarovski pozitivnom je ocijenio odluku hrvatske Vlade o suspenziji viznog režima za ruske državljane tijekom ljetne sezone, te izrazio uvjerenje kako će ona pridonijeti povećanju broja ruskih turista u Hrvatskoj.



Priopćenja