Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Željko Bošnjak predao je u srijedu, 15. srpnja 2009. godine, u Vientianu, vjerodajnice laoskom predsjedniku Choummaly Sayasoneu čime je postao akreditirani veleposlanik Republike Hrvatske u Laoskoj Narodnoj Demokratskoj Republici

Nakon predaje vjerodajnica predsjednik Choummaly Sayasone i veleposlanik Bošnjak razgovarali su o bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Laoske Narodne Demokratske Republike koje su ocijenili dobrima i prijateljskima

Nakon predaje vjerodajnica predsjednik Choummaly Sayasone i veleposlanik Bošnjak razgovarali su o bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Laoske Narodne Demokratske Republike koje su ocijenili dobrima i prijateljskima.

Veleposlanik Bošnjak upoznao je laoskog predsjednika i s aktualnom političkom situacijom u Hrvatskoj, osnovnim odrednicama i postignućima na planu njezine vanjske politike, povijesnom i kulturnom nasljeđu te stanju u regiji.

Predsjednik Sayasone uputio je pozdrave Predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću te poželio veleposlaniku Bošnjaku uspješan rad na unaprjeđenju sveukupnih bilateralnih odnosa dviju država.

Tijekom svog boravka u Laosu veleposlanik Bošnjak održao je i nekoliko susreta s visokim dužnosnicima u kojima je istaknuto kako postoji prostor za suradnju, posebice u području turizma.



Priopćenja